jueves, 15 de diciembre de 2011

Gossos i empresonats més units que mai

Cada dimecres, 20 gossos abandonats de l'SPAM (Societat Protectora d'Animals de Mataró) es dirigeixen cap al centre penitenciari Quatre Camins, a la Roca del Vallès.

Aquesta iniciativa és portada a la pràctica gràcies a Marta Masmitjà, directora de l'Àrea Social de l'SPAM. Consta de 12 sessions, intercalades amb una de teòrica i una de pràctica, que s'estan duent ja a terme i tenen una duració de 3 mesos.

Els presos guanyen una part positiva al tenir contacte amb els gossos. Eliminen la frustració, la violència, empatitzen amb els gossos i es fan més sociables entre ells. Per una altra banda, els gossos són ensenyats per tenir un comportament correcte perquè se'ls pugui adoptar sense problemes. La comunicació entre persona i animal és molt important en aquestes sessions.

La teràpia ha estat finançada per l'Obra Social de La Caixa. S'afirma des dels responsables de la iniciativa que volen seguir amb els programa ja que resulta positiu pels empresonats, millorant el seu estat d'ànim, la seva capacitat de relacionar-se i el seu comportament.

S'està intentant fer el mateix al Centre Penitenciari de Joves de La Roca, tot i que de moment s'està tractant d'una prova.

Aquesta iniciativa finalitzarà el dia 6 de gener, moment en que les diferents parelles de presones i gos faran una petita demostració del que han après i ensenyat a les famílies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario