miércoles, 18 de enero de 2012

El projecte Mà Oberta descansarà aquest 2012

Després de 22 anys duent a terme la Campanya Mà Oberta durant el mes de gener, organitzada per diferents membres de l'equip de l'escola Maristes Valldemia, aquest cop no es realitzarà i per tant, no es podran veure els resultats d'anys anteriors.

El col·legi no abandona l’esperit solidari i cerca nous projectes i noves formes d’ajuda cap els més necessitats. Per això, de moment van posar en marxa la Campanya “Experimentem la Solidaritat. Vivim el Nadal”. Es va dur a terme en horari escolar i es tractava de recollir aliments per Càrites, el Menjador de Sant Joaquín, Sor Carmen i Creu Roja.

Els alumnes del centre, mitjançant aquesta tasca, van tenir un contacte directe, tastant en primera persona la iniciativa. Van poder portar els aliments a l’escola, carregar la camioneta de la Creu Roja o fins i tot portar ells mateixos els aliments als punts citats.

L’antiga Campanya Mà Oberta

La recollida d'ampolles de cava, un cop passat els dinars familiars de Nadal, era ja un clàssic a Mataró. Alumnes, professors, pares i mares vinculats o no al centre es reunien per poder aconseguir els envasos buits que mataronins i botiguers guardaven. 

El resultat, aconseguir diners. L'objectiu, destinar-los al projecte que l'escola decidia realitzar, sent cada any un de diferent. Sempre amb la finalitat d'ajudar aquells que més ho necessiten.

El projecte es duia a terme des del matí fins el vespre, on finalment s'agrupaven totes les ampolles recollides. S'organitzaven amb grups, conduits per responsables del centre i es distribuïen per diferents punts de la ciutat, per així poder accedir a tots els llocs.

A més, durant el dia també es realitzaven altres activitats per nens que se solien fer a la Pl. Santa Anna o també una Rifa Solidària.

Fotografies de la Campanya Mà Oberta d'anys anteriors:

Recollida de menjar

Activitats per a nens
Rifa solidària
Recollida d'ampolles

No hay comentarios:

Publicar un comentario