lunes, 26 de septiembre de 2011

No hi ha limitacions per un artista

M’agradaria dedicar aquesta primera entrada a l’art. No un art reconegut al món sinó tan sols conegut a Mataró i per aquelles persones que passen dia rere dia per l’escola Pia Santa Anna, a prop de l’estació de RENFE.
La primera vegada que vaig passar-hi per davant em va sorprendre veure un dibuix d’aquelles dimensions, sempre que puc gaudir-ne d’un em sorprèn ja que és portar l’art a un nivell que normalment no es tracta a l’escola com a tasca habitual, és alliberar a l’artista que es porta dins fent-lo gaudir... Per això amb la idea del blog vaig veure interessant poder informar-me més d’aquest mural a mi mateixa i als lectors, sabent així com i per qui va ser creat.

Mural creat pels alumnes del batxillerat artístic de l'Escola Pia Santa Anna

Tota idea prové d’una font, en aquest cas va ser a través de l’assignatura de Tècniques d’expressió graficoplàstiques (TEGP) cursada pels alumnes de primer de Batxillerat de l’escola Pia Santa Anna. La idea principal de l’assignatura és pintar a través de tècniques diferents, en moltes ocasions això no és suficient, es vol experimentar i així va ser, els alumnes van decidir anar més enllà utilitzant un format més gran a l’habitual.

El professor Josep Maria Codina va plantejar el treball en el què primer calia mitjançant grups d’unes cinc persones realitzar diferents esboços d’allò que es voldria plasmar al mur. Aquest està situat just davant de l’escola, tapant una antiga fàbrica abandonada i que en aquell moment estava ple de graffits i pintades, així que donar un toc diferent a aquella paret no va anar malament.

A través de votacions es va escollir el disseny, on es pretén reflectir a partir d’unes mans de les quals surt pintura, l’art que es porta dins, tal com ha explicat la Marta Poca, integrant del grup.

Passar les dimensions del full a la paret no va ser tasca fàcil, es va dividir el mur en parts per tal que així tothom pogués pintar un espai, un cop va estar fet a llapis es va resseguir tot amb pintura negra delimitant bé les línies per començar a pintar.
Finalment es va decidir posar el fons negre per tal que el dibuix destaqués més a simple vista.

Per poder realitzar el treball l’ajuntament va haver de donar suport al projecte i així el maig del 2010 es va iniciar aquest treball subvencionat per la botiga de pintures PINMAT.

Un treball que requereix esforç i dedicació, compromís i passió.





No hay comentarios:

Publicar un comentario